Logies

Een ultieme plek om een evenement te organiseren.

  • Pottenbakweek, schilderweek, zangweek, of kookweek.

  • Familieweekend, reüni.

  • Yogaweek, wellnesweek, wandelweek.

  • Thuisbasis voor fiets- of wandelclub.

  • Boksclinic, sportweek.

  • Met het gezin in een authentiek Maison des Soeurs?

  • Kamperen?


    Alles is mogelijk!

Mille Rêves is een plek  om je dromen waar te maken.

 

Een authentieke boerderij vormt het middelpunt voor unieke ervaringen, bijeenkomsten, diners en muzikale hoogtepunten.

Het achterterrein van boerderij en Maison des Soeurs ligt pal op het zuiden. In de zomer is het zonovergoten achtererf een Walhalla om te vertoeven.

 

Modulair verhuurbaar:

Alle onderdelen staan in dienst van de activiteiten die plaatsvinden maar zijn ook los te huur.

 

Maison des Soeurs

Het Maison de Soeurs is per week, midweek of lang weekend te huur. Het is geheel ingericht voor 2-6 personen. Verder heb je de beschikking over een voor- en achtertuin, een veranda/terras en een ommuurde boomgaard.

 

Boerderij
De boerderij wordt gebruikt voor evenementen en workshops. Capaciteit maximaal 20 personen. Met grote achtertuin en grote veranda. Workshop- en atelierruimtes in stallen zijn optioneel te huur.

 

(Kampeer)terrein

Het naastgelegen veld geeft mogelijkheid voor caravan, camper of tent. De kampeermogelijkheden zijn beperkt.

Mille-Reves---MdS

Boerderij

Mille-Reves---boerderij5

 

De franse commune Gilley ligt op ca. 300 meter hoogte in het zuidelijk puntje van de Haute Marne in het oosten van Frankrijk. Deze regio bestaat voornamelijk uit landbouwgronden en (produktie)bossen.

 

Het dorpje heeft ca. 60 inwoners en bestaat uit een langgerekte lintbebouwing. Aan het eind van twee langgerekte s-bochten bevindt zich een grote boerderij; eigenlijk twee boerderijen waar ooit een heel dak overheen is getrokken. Elke boerderij in deze rurale omgeving bestaat uit een woonhuis, een koeienstal en vooral veel vides om hooi op te slaan. Deze dubbele boerderij heeft daarom enorm veel ruimte.

 

De boerderij ligt pal naast de dorpskerk, pastorie en begraafplaats. Opmerkelijk, zo aan het einde van een dorp, maar in vroeger tijd had het buurdorp Valeroy geen kerk, waarop besloten werd de kerk strategisch tussen beide dorpen in te plaatsen.

 

Mille Rêves ligt in de directe omgeving van de Mairie, waarvoor een verordening Beschermd Stadsgezicht geldt. Alle renovatie aan boerderij en Maison des Soeurs moet dus 'comme d'ancien' uitgevoerd worden.

P1050850
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
IMG_6766
4-Gilley_slaap1_2267

Interesse?

 

Bel of mail voor een meerdaagse reservering.


 

Maison des Soeurs

Mille-Reves---MdS-achter

 

Verankerd aan de boerderij bevindt zich een klein en symapthiek huis.

In de tweede helft ban de 20e eeuw heeft het dienst gedaan als Maison de Soeurs. De nonnen van de Congregation des Soeurs de Providence de Langres zetten zich in voor de arme bevolking.  In deze huizen werden de kinderen uit het dorp opgevangen als hun ouders op het land werkten. Daarom ook wel Maison de Garde genoemd; kinderopvang. De nonnen waren streng in de leer en een vast deel van de dag werd besteed aan de catechesatie.

 

Het Maison des Soeurs heeft een rijke geschiedenis. Dit uit 1780 daterend huis is onlangs helemaal in oorspronkelijke staat teruggebracht met gebruik van enkel authentieke materialen. De muren zijn opnieuw met leem bekleed, de eiken vloeren hersteld en daar waar de elementen ontbraken heeft de plaatselijke bevolking deze belangeloos ter beschikking gesteld. Immers, hun oude schooltje werd in oude glorie hersteld.

 

Verborgen voor het oog is het Maison voorzien van alle luxe: vloerverwarming, centrale verwarming, moderne doucheruimte en toilet. Het Maison des Soeurs heeft een eigen tuin (met buitendouche) en een overdekt tuinhuis welke dienst doet als veranda.

 

Het Maison des Soeurs is vanaf mei 2018 te huur. Geschikt vanaf 4 personen maar uit te breiden naar 20 persoenen als keuken en slaapkamers van de boerderij erbij getrokken worden.

IMG_5708
P1050829
mille-reves-slaapkamer15
IMG_0730

Interesse?

 

Bel of mail voor een meerdaagse reservering.


Terrein

Mille Reves - achtertuin

 

Op het achtererf, de diverse fruittuinen, de ommuurde gaard en het naastgelegen (kampeer)veld zijn alle buitenactiviteiten mogelijk. Het buitenterrein van ca. 1 ha. ligt pal op het zuiden.

 

Op het achtererf is  een veranda geplaatst; een aangename verblijfplaats die in de warme zomer koelte onder haar dak trekt.

 

Het Maison de Soeurs heeft een eigen ommuurde tuin, maar een gedeelte is vrij toegankelijk. Het ommuurde gedeelte heeft een mooie besloten sfeer; een sfeer die past bij een kloostertuin.

mille-reves-terrein
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
IMG_20160821_162455
Mille-Reves-Home5

Interesse?

 

Bel of mail voor een meerdaagse reservering.


 

Een kijkje boven Mille Rêves

Mille Rêves Frankrijk - Verhuur Creatieve Vakanties Workshops Vakantiehuis Rust Ruimte

Een locatie waar iedereen zijn dromen waar kan maken.


Verhuur Logies Boerderij Maison des Soeurs Creatieve vakanties Zingen Workshops

Groepsaccommodatie Vakantiehuis Groepen Faciliteren Zelfontwikkeling
Koken als een kunstenaar Yoga