Over ons

Wat leuk dat je op de site van Mille Rêves bent aangeland. Wellicht gaan we elkaar ontmoeten op dit prachtige plekje in Frankrijk.


Sinds 10 jaar wordt op dit kleine domaine gewerkt aan een ultieme droom; de verbouw van de boerderij, de restauratie van het aanpalende Maison des Soeurs, de inrichting van de boomgaarden, ommuurde tuinen en het terrein rondom en de uitrol van het gedachtengoed van Mille Rêves; een plek die je kan helpen bij je zelfontwikkeling en het waarmaken van je dromen.


Kom zelfs een kijken.

Arrow
Arrow
Slider
Mille Reves - Eric van Casteren rond

 

Eric van Casteren

Ik ben grafisch vormgever en heb sinds 1990 een eigen ontwerpbureau in Den Haag; veel voor diverse overheden gewerkt (BuZa , VWS en EZ) en o.a. diverse biotech-startups begeleidt in communicatie en positionering. Onlangs een opblaasbare bus gepresenteerd op NOT / onderwijsbeurs als mascotte voor Gezonde School.

Ga hier naar de website van Casteren Creatie

 

Om mijn senioriteit te doen gelden in een tijd van sterk veranderende communicatie-wensen heb ik vier jaar geleden samen met vriend en collega Robert van Rixtel een podium voor vormgeving opgericht: Dutch Design Daily.

Dutch Design Daily is een online platform waarop iedere dag een nieuw actueel onderwerp getoond wordt op het brede gebied van Dutch Design, architectuur, e-culture, fotografie, grafische vormgeving, mode & textiel, product design en ruimtelijke vormgeving. Ook worden er interviews met ontwerpers getoond en is er aandacht voor onderwijs en erfgoed.

Ga hier naar de website van Dutch Design Daily

 

Opgegroeid in Brabant, wellicht terugverlangend naar mijn jeugd en de hang naar het (onafhankelijke) boerenleven (onze overleving) heeft mij tien jaar geleden doen besluiten een boerderij in Frankrijk te kopen. In het filmpje hieronder vertel ik meer over mijn motieven.

 

Vanaf 2007 heb ik samen met Monique Vollering Mille Rêves vorm gegeven.

Monique was docent, doener, verbinder en vol passie en bovenal dochter uit een tuindersgezin uit Pijnacker. De afgelopen 10 jaar hebben we ons gezamenlijk ingespannen om de ‘boerderij in Frankrijk’ te transformeren naar wat Mille Rêves nu is: een fantastische plek midden in de ongerepte natuur. La belle France zoals we het van weleer kennen. Een plek waar mensen het prettig vinden om naar toe te komen, de energie te voelen en te verblijven. Een plek waar wij je dromen en passies met eenieder kunnen delen. Een plek voor iedereen om dromen werkelijk te realiseren.

Helaas bleek Monique ziek, zo ziek dat ze op 14 juli 2017, zoals ze dat zelf noemde, aan haar verdere reis begonnen is.

Haar zijn en heengaan is voor velen een bron van inspiratie geweest.

Dankjewel Monique xxx

 

Waar zijn we hier?

Uitleg van Eric van Casteren wat zijn inspiratie is geweest
voor de realisatie van Mille Rêves.

© Marsel Loermans

Bezigheden

Etenensuite

Sinds 6 jaar voeren wij in Den Haag ons huiskamerrestaurant ‘Etenensuite’. Vier keer per jaar stellen we ons huis een vrijdag- en een zaterdagavond open voor een eenieder die wil genieten van favoriete gerechten van steeds wisselende thuiskoks. Ons huis leent zich uitstekend voor dit doel en is een sfeervolle ambiance om ca 24 mensen te ontvangen. Met dit buurtinitiatief geven we de thuiskoks een eigen podium, verbinden we de buurtbewoners onderling, steunen we de lokale winkeliers en ondernemers en stimuleren we het groepsgevoel in de buurt.

Dit jaar hebben we onder de noemer Les 4uatres Saisons elke thuiskok gevraagd iets met de seizoensgroenten te bereiden.

Ga hier naar de website van Etenensuite

 

MB-ensuite

Vanuit het besef dat voeding verbindt, maar ook als geneesmiddel kan dienen, ben ik enkele jaren geleden MB-ensuite gestart, een centrum voor Gewichtsregulatie en Vitaliteitscoaching. In 2015 heb ik mijn diploma  Gewichtsconsulent gehaald. Bij MB-ensuite kun je onder deskundige coaching van mij en mijn zus Bianca (orthomoleculair) je huidige eetgewoontes omzetten naar een persoonlijk voedingsplan en leefstijl op maat; op basis van het programma Metabolic Balance®.

Als spin-off van Etenensuite organiseren wij sinds een jaar ook de variant MB-Etenensuite, waarin thuiskoks, eveneens geïnspireerd op de principes van het voedingsprogramma Metabolic Balance, maaltijden bereiden.

Ga hier naar de website van MB-ensuite

 

 

SOEP-ensuite

Omdat we merken dat in het prikkelgevoelige en jachtige stadsleven een grote behoefte is aan gezonde en natuurlijke voeding hebben we vorig jaar een nieuw initiatief opgestart: SOEP-ensuite.

Elke donderdag tussen 16.00 en 19.00 uur kunnen buurtgenoten bij ons een gezonde maaltijdsoep kopen, gemaakt van enkel natuurlijke ingrdiënten. Veelal vegetarisch, een dag van tevoren gemaakt en getrokken van zelfgemaakte groentenbouillon. Veel, vooral jonge mensen, maken bewust gebruik van deze service omdat het enerzijds voorziet in hun behoefte naar 100% gezonde voeding omdat ze weten dat er enkel verse ingrediënten gebruikt zijn; anderzijds is het voor hen handig na een drukke donderdag te weten dat ze die avond niet hoeven te koken.

Ga hier naar de website van SOEP-ensuite

Mille Reves -Dutch Design Daily7

Mille Rêves Frankrijk - Verhuur Creatieve Vakanties Workshops Vakantiehuis Rust Ruimte

Een locatie waar iedereen zijn dromen waar kan maken.


Verhuur Logies Boerderij Maison des Soeurs Creatieve vakanties Zingen Workshops

Groepsaccommodatie Vakantiehuis Groepen Faciliteren Zelfontwikkeling
Koken als een kunstenaar Yoga